Розкрито нові важкі наслідки коронавірусу для організму

Розкрито нові важкі наслідки коронавірусу для організму
Апарати штучної вентиляції легенів можуть бути марні для лікування пневмонії при тяжкому перебігу коронавірусної інфекції

Науковці пропонують в першу чергу перевіряти у пацієнтів з коронавірусом значення гемоглобіну

Перенесений у важкій формі коронавірус здатний вражати кров людини, атакуючи гемоглобін в еритроцитах. Про це свідчать дані дослідження італійських вчених з Університету Верони, розкриті в журналі Hematology, Transfusion and Cell Therapy.

За даними вчених, це означає, що апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ) можуть бути марні для лікування пневмонії при тяжкому перебігу коронавірусної інфекції, оскільки рівень гемоглобіну у таких пацієнтів суттєво знижений. У зв’язку з цим для оцінки клінічної картини дослідники пропонують в першу чергу перевіряти у пацієнтів з коронавірусом значення гемоглобіну. Якщо його мало, то це може розцінюватися як тривожний симптом, який вказує на прогресування вірусу.

«Згодом повинні бути терміново проведені дослідження, які дозволять оцінити, чи може підтримка переливання крові бути корисною в цих клінічних умовах, щоб запобігти розвитку важкої хвороби і смерті», – йдеться в тексті.

16 квітня лікарі з Італії та Іспанії повідомили, що висип на ногах хворих COVID-19 пацієнтів може бути одним із симптомів нової коронавірусної інфекції. Лікарі прийшли до такого висновку, проаналізувавши аналогічні випадки. На даний момент у кожного п’ятого зараженого італійця, що перебуває в лікарні, виявлено цей недуг на шкірі.

Як повідомлялося, вчені назвали симптоми коронавірусу у дітей.

Нагадаємо, ВООЗ назвала самий явний симптом захворювання на коронавірус.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: