Саудівська Аравія пожертвувала $500 млн для допомоги Ємену

Саудівська Аравія пожертвувала $500 млн для допомоги Ємену
В Ємені вже майже три роки триває громадянська війна

Кошти для Ємену були передані ООН

Саудівська Аравія пожертвувала 500 мільйонів доларів Організації Об'єднаних Націй для розробки та реалізації плану гуманітарної допомоги для Ємену на 2018 рік.

Про це на конференції донорів в Женеві сказав головний керівник Центру короля Салмана з порятунку і гуманітарної діяльності Абдулла ібн Абдель Азіз Аль-Рабіа, повідомляє SPA.

«Аль-Рабіа оголосив, що Королівство Саудівська Аравія пожертвуваво 500 млн дол. для фінансування плану гуманітарної допомоги, оголошеного Організацією Об'єднаних Націй у підтримку Ємену на 2018 рік», - йдеться в повідомленні.

Сума була передана ООН. У свою чергу, Організація висловила надію на швидке здійснення та збалансовану присутність у всіх районах Ємену, аби полегшити страждання єменського народу.

Як відомо, в Ємені вже майже три роки триває громадянська війна, в якій підтримувані Іраном групи хутистів протистоять прозахідній арабській коаліції, очолюваній Саудівською Аравією. В результаті цього збройного протистояння вже загинули щонайменше 10 тис. осіб.

Нагадаємо, ООН закликала зібрати 3 млрд доларів для допомоги Ємену.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: