Сенат США затвердив проект податкової реформи

Сенат США затвердив проект податкової реформи

Нову податкову реформу Трамп назвав «прекрасним різдвяним подарунком» для американської нації

Сенат США затвердив «кінцевий», тобто узгоджений обома палатами, проект податкової реформи. «За» проголосував 51 сенатор, «проти» - 48. Був відсутній республіканець Джон Маккейн, який поїхав до Арізони лікуватися від раку. Раніше заявляв, що підтримує даний проект, так що в разі його перебування на голосуванні, він би приєднався до однопартійців.

На голосуванні був присутній віце-президент Майк Пенс. Для цього він спеціально відклав своє турне Близьким Сходом, щоб в разі розподілу голосів 50 на 50 прийняти остаточне рішення про прийняття реформи, проте навіть «помірні» республіканські сенатори голосували на користь законопроекту.

Президент Дональд Трамп назвав податкову реформу «прекрасним різдвяним подарунком» для американської нації. Очікується, що до 70% домогосподарств відчують на собі зниження податків, в першу чергу, «середній клас» і вищі соціальні верстви. Крім того, проект наближає уряд США до скорочення податків для бізнесу, що може підвищити конкурентоспроможність економіки США.

Також очікується, що податкова реформа призведе до зростання держборгу США на $ 1-1,4 трлн за 10 років. Однак автори розраховують на самоокупність реформи за рахунок збільшення зростання ВВП країни завдяки зниженню фіскального навантаження на бізнес. Згідно з останньою версією поправок, податок на прибуток підприємств передбачається знизити до 21% з діючих 35%, а максимальна ставка податку для фізичних осіб зменшиться до 37% з 39,6%.

Тепер законопроект, за який проголосували і Палата Представників, і Сенат, відправиться на стіл президенту Дональда Трампа, який і підпише його до Різдва (25 грудня).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: