Сі Цзіньпін та Олександр Лукашенко провели переговори у Китаї

Сі Цзіньпін та Олександр Лукашенко провели переговори у Китаї

Цзіньпін та Лукашенко відзначили ролі їх країн в розбудові ініціативи «Один пояс, один шлях»

Голова КНР Сі Цзіньпін в неділю в приморському місті Циндао провінції Шаньдун на сході Китаю зустрівся з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Сі Цзіньпін зазначив, що китайсько-білоруські відносини всебічного стратегічного партнерства вступили в нову стадію розвитку, яка характеризується взаємною довірою і взаємовигідним співробітництвом.

«Ефективно втілюється в життя консенсус, досягнутий мною і паном президентом, двостороннє співробітництво в різних областях і на різних рівнях досягло найвищого в історії рівня, постійно підвищується почуття набуття у народів двох країн в результаті розширення двосторонньої взаємодії», - сказав Сі Цзіньпін.

Як підкреслив Сі Цзіньпін, Китай розглядає Білорусь як важливого партнера по співпраці в справі спільної розбудови ініціативи «Один пояс, один шлях» і схвалює активну участь Білорусі в цій справі.

Цзіньпін закликав Китай і Білорусь форсувати стратегічне сполучення і політичну координацію, активізувати торгове, економічне та інвестиційне співробітництво, просувати будівництво Китайсько-білоруського індустріального парку, докладати усіх необхідних зусиль до того, щоб відповідні проекти дали належну соціальну та економічну ефективність, учащати людські обміни, зміцнювати взаєморозуміння і дружбу між народами двох країн.

Китайська сторона підтримує участь Білорусі у співпраці в рамках ШОС, зазначив Сі Цзіньпін.

Привітавши Сі Цзіньпіна з успішним проведенням саміту ШОС, Лукашенко сказав, що Білорусь і Китай в якості всепогодних партнерів і друзів завжди підтримують один одного з важливих питань, що зачіпають їх основні заклопотаності. Білорусь рішуче підтримує ініціативу «Один пояс, один шлях» і бере активну участь в її реалізації.

За його словами, Білорусь готова постійно зміцнювати обміни та співробітництво з Китаєм у торговельній, економічній та гуманітарній області.

Після зустрічі глави двох держав разом засвідчили підписання низки документів про двостороннє співробітництво.

«Один пояс, один шлях» — ініціатива КНР, що передбачає 1 трлн дол інвестицій і може охопити понад 60 країн світу.

Нагадаємо, у середині травня до Білорусі було відправлено перший товарний поїзд з провінції Цзянсі у Східному Китаї.

Перший потяг з провінції Хебей відправився до Білорусі 2 червня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: