Сотні людей стали жертвами цунамі в Індонезії

Сотні людей стали жертвами цунамі в Індонезії

Число постраждалих склало близько 750 осіб

Можливою причиною цунамі, яке забрало життя щонайменше 168 осіб, рятувальники називають підводні зсуви після виверження вулкана Кракатау

Не менше 168 осіб, згідно з уточненими даними, загинули в результаті цунамі в Індонезії, яке сталося в суботу, 22 грудня, біля берегів Зондської протоки, що розділяє острів Ява і Суматра.

За даними Національного управління з ліквідації наслідків стихійних лих Індонезії (BNPB), поранено щонайменше 745 осіб. Крім того, стихія зруйнувала сотні будинків, включаючи кілька готелів, і пошкодила кораблі.

Найсильніше від природної катастрофи постраждали жителі округу Пандегланг. Можливою причиною цунамі рятувальники називають підводні зсуви після виверження вулкана Кракатау, однак, ця версія перевіряється. У BNPB попереджають, що число жертв і постраждалих може зрости.

Раніше 28 вересня біля узбережжя індонезійського острова Сулавесі сталися два сильні землетруси. На місто Палу обрушилося цунамі заввишки до двох метрів. Тоді жертвами природних стихій стали близько 2000 чоловік, понад 4000 постраждали.

Раніше повідомлялося про 43 жертв цунамі, пізніше про 62 загиблих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: