США ввели нові санкції проти Венесуели

США ввели нові санкції проти Венесуели
Головний офіс PDVSA в Каракасі

Санкції поширяться на венесуельську державну нафтогазову компанію PDVSA

Президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про введення додаткових санкцій відносно Венесуели.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Білого дому.

«Повідомляю, що видав розпорядження щодо Венесуели, згідно з яким робляться додаткові заходи у зв'язку з надзвичайним станом в цій країні», - зазначено в посланні Трампа членам конгресу США.

Відзначається, що санкції вводяться в тому числі проти уряду Венесуели, інших політичних відомств, Центрального банку країни, державної нафтової компанії PDVSA, а також проти «будь-якої особи, що діє в інтересах режиму» венесуельського президента Ніколаса Мадуро.

«Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США вводить санкції проти компанії Petróleos de Venezuela, SA (PdVSA), згідно з указом 13850 щодо операцій у нафтовому секторі економіки Венесуели»,- зазначається в повідомленні міністерства фінансів США.

Вони торкнуться активів корпорації на сім мільярдів доларів.

Рішення прийнято міністром фінансів Стівеном Мнучиним після проведення консультації з державним секретарем США Майклом Помпео.

«Сьогоднішні санкції допоможуть запобігти подальшим розтратам (режимом - ред.) Мадуро фондів Венесуели, щоб зберегти ці активи для венесуельського народу»,- заявив у цьому зв’язку в понеділок глава Мінфіну США.

Він також наголосив, що обмеження будуть зняті в разі «швидкої передачі контролю тимчасовому президентові або наступному демократично обраному уряду».

Крім того, OFAC видав ряд генеральних ліцензій, спрямованих на полегшення доступу гуманітарної допомоги народу Венесуели.

Нагадаємо, кількість затриманих під час протестів у Венесуелі зросла до 791. 

Лідер опозиції Гуайдо закликав до нових протестів у Венесуелі.

Як відомо, Європейський союз закликає якомога швидше провести дострокові вибори у Венесуелі, в іншому випадку має намір визнати лідера опозиції керівником країни.

Держсекретар США Майк Помпео під час засідання Ради Безпеки ООН 26 січня закликав світову спільноту підтримати опозицію Венесуели та визнати Хуана Гуайдо президентом країни.

Натомість уряд Венесуели відкинув вимоги ЄС про нові вибори президента.

Також міжнародний ультиматум про перевибори відхилив Ніколас Мадуро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: