Стало відомо, хто може очолити постійне представництво США при ООН

Стало відомо, хто може очолити постійне представництво США при ООН

Ніккі Хейлі знаходитиметься на посаді постпреда США при ООН до кінця року, потім її місце звільниться

Президент США Дональд Трамп розглядає кандидатуру американського посла в Канаді Келлі Крафт на посаду постійного представника США при ООН. Про це з посиланням на джерела, які знайомі з намірами Трампа, повідомляє газета The Wall Street Journal.

Зазначається, що Трамп позитивно відгукувався про Крафт на неофіційних зустрічах. За даними співрозмовників газети, її «високо цінують» серед чиновників Білого дому, включаючи главу апарату Джона Келлі.

Як повідомляється, Крафт стали розглядати як кандидата в постпреди після того, як Діна Пауелл, колишня радниця президента США, відмовилася від цієї роботи. 56-річна Крафт брала участь у переговорах щодо угоди NAFTA, обговорення якої загострили відносини між країнами. Крафт була затверджена послом у Канаді в серпні 2017 року.

Добір кандидата на посаду постійного представника при ООН є пріоритетним завданням для Трампа після того, як Ніккі Хейлі оголосила про свою відставку. Очікується, що вона залишиться на своїй роботі до кінця року, потім її місце звільниться.

При цьому наголошується, що Трамп також розглядає інших кандидатів на цю посаду, включаючи колишнього сенатора від Техасу Кей Бейлі Хатчінсон, яка зараз є постпредом США при НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: