Столтенберг: НАТО не хоче нової холодної війни

Столтенберг: НАТО не хоче нової холодної війни
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

Генсек НАТО висловив сподівання, що цього разу вдасться уникнути нової гонки озброєнь між РФ та країнами Заходу

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прокоментував заяви президента РФ Володимира Путіна щодо створення нового ядерного озброєння.

Про це повідомляє Reuters.

 «Промова президента РФ Володимира Путіна вписується в лінію поведінки Росії останніх років щодо розробки нових озброєнь та застосування сили проти України, а тому НАТО здійснює найпотужніше посилення нашої колективної безпеки з часів холодної війни, - додав генсек НАТО.

Водночас Столтенберг висловив сподівання, що цього разу вдасться уникнути нової гонки озброєнь між РФ та країнами Заходу.

«НАТО не хоче нової холодної війни. Ми не хочемо нової гонки озброєнь. Альянс не вдається до дзеркальних дій у відповідь на кроки з боку Росії за принципом «ракету на ракету, зброю на зброю», - резюмував він.

Нагадаємо, 1 березня президент Росії Путін оголосив про успішне випробування і взяття на озброєння авіаційної гіперзвукової зброї та випробування нової ракети з ядерним двигуном. 

Водночас The Wall Street Journal пише, що більшість озброєнь, які в четвер розхвалював Путін, - не більше ніж переосмислення радянських ідей і зброї, яку Росія вже виробляє.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: