Tesla відновить роботу заводу в США всупереч забороні влади

Tesla відновить роботу заводу в США всупереч забороні влади
Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом анонсував, що ряд підприємств зможуть повернутися до виробництва з 8 травня

Маск заявив про перенесення штаб-квартири компанії через заборону влади на відновлення роботи її заводу

Tesla відновить роботу головного заводу в США всупереч забороні адміністрації округу. Йдеться про фабрику у Фрімонті, штат Каліфорнія, на якій збираються електромобілі. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Компанія почала процес відновлення діяльності, ґрунтуючись на «рекомендаціях губернатора Каліфорнії, підкріплених наукою і достовірними даними сфери охорони здоров’я». Відзначається, що це стало можливим завдяки тому, що федеральний уряд і влада Штатів відносять виробників автомобілів до об’єктів життєзабезпечення населення.

9 травня голова Tesla Ілон Маск заявив про перенесення штаб-квартири компанії з Пало-Альто (штат Каліфорнія) через заборону влади на відновлення роботи її заводу у Фрімонті. До цього адміністрація округу Аламеда, до якого належить місто Фримонт, виступила проти відновлення роботи, незважаючи на спроби компанії вести діалог. Керівництво Tesla подало в суд.

7 травня губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом анонсував, що ряд підприємств зможуть повернутися до виробництва з 8 травня.

Маск погодився тимчасово закрити найголовніший завод компанії в США 20 березня. Через місяць він закликав владу США скасувати карантин в країні. «Поверніть людям їх свободу!» – написав підприємець. Він стверджував, що вважає ажіотаж навколо вірусу зайвим. На його думку, паніка виявляється куди більш шкідливою, ніж збиток від поширення вірусу.

Нагадаємо, у Києві 19 ринків отримали дозвіл на роботу з 10 травня. За інформацією Держпродспоживслужби, вони забезпечили виконання протиепідемічних вимог. Столичні ринки поступово відновлюють роботу після карантину.

Як повідомлялося, директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США, доктор Ентоні Фаучі пішов на «модифікований карантин» після контакту зі співробітником Білого дому, у якого підтвердився коронавірус.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: