Тіллерсон: Трамп вимагав від мене робити речі, які порушують закон

Тіллерсон: Трамп вимагав від мене робити речі, які порушують закон
Колишній держсекретар США Рекс Тіллерсон та глава Білого дому Дональд Трамп

Екс-глава Держдепу розповів про конфлікт з президентом США

Колишній держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що його стосунки з президентом США Дональдом Трампом стали напруженими після того, як той не раз говорив главі Білого дому, що багато речей, які він вимагав – незаконні.

Про це  повідомляє The Washington Post.

«Часто, коли президент говорив: «Ось те, що я хочу, щоб ви зробили, і ось як я хочу, щоб ви це зробили», я повинен був йому відповідати: «Пане президенте, я розумію, що ви хочете зробити. Але ви не можете цього зробити таким чином, тому що це порушує закон», - сказав він.

Однак, Тіллерсон не сказав про що саме йде мова. Він зазначив, що пропонував Трампу працювати над зміною закону, щоб можна було втілити його побажання, але це не дуже подобалося президенту.

«Голос Америки» додає, що Тіллерсон поділився своєю оцінкою президента Трампа під час спілкування з журналістом каналу CBS News у ході нещодавнього публічного благодійного заходу.

«Він досить недисциплінований, не любить читати, не читає підготовані для нього короткі доповідні записки, не любить заглиблюватись у деталі по багатьох питаннях. Він каже «Ось така у мене думка. Спробуй мене переконати у протилежному». Але у більшості випадків це зробити не вдається», - розповів Тіллерсон.

«Він керується своїми інстинктами. У певних аспектах це нагадує імпульсивність», - заявив Тіллерсон, «Але він покладається саме на інстинкти, а не на імпульси».

Нагадаємо, 13 березня президент США Дональд Трамп заявив про звільнення Рекса Тіллерсона з посади держсекретаря, його місце отримав директор ЦРУ Майк Помпео.

Трамп пояснив, що відставка Тіллерсона пов'язана з розбіжностями у питаннях зовнішньої політики, і зокрема щодо ядерної угоди по Ірану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: