Трамп покепкував з ідеї створення європейської армії

Трамп покепкував з ідеї створення європейської армії
Президент США Дональд Трамп 

За словами Трампа, європейські армії не захистили свій континент під час двох світових воєн у ХХ столітті

Президент США Дональд Трамп скептично висловився про ідею створення єдиної європейської армії.

Про це Трамп написав у Тwitter.

За словами президента США, європейські армії не захистили свій континент під час двох світових воєн у ХХ столітті.

«Ідея європейської армії не надто добре спрацювала в Першу Світову війну або в Другу. Але США були поруч з вами і завжди будуть», - написав Трамп.

На його переконання, принцип колективної оборони вже втілений у НАТО, однак організація потребує якісно іншого фінансування.

«Все, що ми просимо – ви платите свою справедливу частку в НАТО. Німеччина сплачує 1%, тоді як США платять 4,3% набагато більшого ВВП – для захисту Європи. Справедливість!», - резюмував Трамп.

Нещодавно президент Франції Еммануель Макрон озвучив ідею створення «справжньої європейської армії» - спільних збройних сил Європи. «Ми маємо захищати себе з огляду на Росію, Китай і навіть США», - зазначив він та додав, що Євросоюзу не можна «покладатися тільки на США».

Ідею Макрона про створення європейської армії підтримала канцлер Німеччини Анґела Меркель, однак відкинув прем'єр Нідерландів та розкритикував президент США Дональд Трамп.

У грудні верховний представник Європейського союзу із питань закордонних справ Федеріка Могеріні заявила, що ЄС не створюватиме власну армію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: