Троє засуджених за шпигунство на користь Росії втекли перед ув'язненням у Польщі

Троє засуджених за шпигунство на користь Росії втекли перед ув'язненням у Польщі
фото Радіо Свобода

На момент винесення вироку всі троє не були під арештом

Двоє громадян України та білоруска, засуджені у справі про російську шпигунську мережу, втекли перед від'їздом у місце відбуття терміну. Їх місце знаходження невідоме. Про це повідомляє газета Rzeczpospolita.

Зазначається, що усі троє були засуджені ще у грудні 2023 року і отримали строки до півтора року позбавлення волі, проте на момент вироку вони не були під арештом.

Українця, 44-річного Ярослава Б., було засуджено до року та місяця в'язниці, він проігнорував приписи відбути покарання у січні, квітні та травні. Також 20-річна білоруска Марія М. подала заяву про умовно-дострокове звільнення, але не прийшла до варшавського суду, який мав розглянути її клопотання. 

Українець родом з Чернігова Артур М. на момент скоєння злочину був неповнолітнім. Суд призначив йому навчання у притулку, але це рішення не було виконане, встановили журналісти. У справі про шпигунство на РФ 12 засуджених відбувають покарання, ще один має бути доставлений до в'язниці наступного тижня.

Як стверджувало Агентство внутрішньої безпеки Польщі, група з 17 російських агентів спостерігала за переміщенням вантажів залізницями, готувала диверсії та вела пропаганду проти НАТО, Польщі та політики польського уряду перед листопадовими виборами до Сейму.

У справі було засуджено 15 осіб. Ще двоє в ході судового засідання відмовилися від укладеного правочину зі слідством та визнання вини, їх вироки будуть винесені окремо.

Нагадаємо, Австрія позбавила акредитації двох російських кореспондентів за підозрою у шпигунстві. 

Раніше повідомлялося, що офіційні особи Словенії підозрюють, що російська влада засилає в їхню країну шпигунів. Йдеться про масовий приплив дорослих «студентів». Про це повідомляє  The Wall Street Journal.

Читайте також: Росія втратила в Україні більшість своїх агентурних мереж

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: