Кремль усуває авторитетних командирів РФ – розвідка Британії назвала мету Путіна

Кремль усуває авторитетних командирів РФ – розвідка Британії назвала мету Путіна
Путін усуває авторитетних командирів армії РФ
фото з відкритих джерел

У корумпованій системі Росії покарання за хабарництво є політичним інструментом боротьби

Кремль усуває авторитетних командирів окупаційної армії Росії – такі дії РФ можуть налякати російських солдатів, а військове командування вважатиме покору путінському режиму важливішою за компетентність. Про це йдеться у щоденному звіті Міністерства оборони Великої Британії.

Так, росЗМІ 21 травня 2024 року повідомили про затримання генерал-майора Івана Попова, колишнього командувача 58-ю загальновійськовою армією РФ. Його заарештували за звинуваченням у шахрайстві та корупції, пов’язаних з продажем військових будівельних матеріалів.

У липні минулого року Попов був звільнений з посади командувача 58-ї армії, яка дислокувалася на Запорізькому напрямку. Генерал розкритикував компетентності рішень керівництва оборони РФ щодо ведення війни. Потім він також розкритикував рішення про своє звільнення, заявивши, що «старший командир вдарив з тилу, віроломно і підло обезголовивши армію в самий важкий та напружений момент».

Як зазначають у британській розвідці, у корумпованій системі Росії покарання за хабарництво є політичним інструментом боротьби. Також є багато випадків, коли російський режим використовував звинувачення в корупції, реальні чи вигадані, щоб усунути або покарати критиків або неугодних в середині Росії.

«Як командувач армією, Попов загалом вважався висококомпетентним і, за словами російських військових оглядачів, був популярним серед російських військ. Його арешт, ймовірно, ще більше налякає російських військових і переконає його колег на вищих командних посадах, що лояльність і покора режиму та своєму начальству цінуються вище, ніж компетентність і харизма», – зазначає Міноборони Британії.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін готовий зупинити війну в Україні шляхом переговорів про припинення вогню, яке визнає поточні лінії фронту. Про це повідомили Reuters з посиланням на чотири російські джерела.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав не довіряти сигналам з Росії про нібито її прагнення заморозити бойові дії. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: