Туреччина готується тестувати на людях препарат від коронавірусу

Туреччина готується тестувати на людях препарат від коронавірусу

Вчені очікують від МОЗ Туреччини дозволу на випробування

Проєкт підійшов до стадії клінічних випробувань

У Туреччині вчені розробили препарат від коронавірусу, який довів начебто свою ефективність в лабораторних умовах.

Про це повідомляє Anadolu.

Зазначається, що компанія VSY Biotechnology і Університет медичних наук Стамбула розробили препарат TR-C 19. Тепер ректор університету Джевдет Ердол заявив, що проєкт підійшов до стадії клінічних випробувань.

«В результаті нашої науково-дослідницької роботи, яку підтримує міністерство охорони здоров'я, ми розробили препарат TR-C 19 і змогли в лабораторних умовах нейтралізувати коронавірус. Зараз ми готові до тестування на добровольцях з діагнозом Covid-19», - сказав Ердол.

Зараз вчені очікують від МОЗ Туреччини відповідного дозволу.

До слова, у Львові випробовуватимуть український препарат проти коронавірусу. «Біовен 10» створили на основі людського імуноглобуліну, він містить 52% IgG1, 32% IgG2, 7% IgG3 и 4% IgG4. Його виробляє компанія «Біофарма Плазма». Імуноглобулін G – клас антитіл, що складають близько 75% усіх антитіл плазми крові людини, найбільш ефективних проти вірусів, нейротоксинів та малярії.

Нагадаємо, що ізраїльські вчені Інституту біологічних досліджень та представники Міністерства оборони країни, які працювали над вакциною проти Covid-19, заявили про створення першого у світі препарату від коронавірусу. 

Також європейські вчені створили антитіло, що перемагає коронавірус

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: