У Білорусі з’явився охочий балотуватися в президенти

У Білорусі з’явився охочий балотуватися в президенти
Заплановані на поточний рік вибори президента Білорусі повинні відбутися не пізніше 30 серпня

«Влада республіки приділяє всю увагу безглуздим «битвам за урожай» – Цепкало

У Білорусі з’явився бажаючий балотуватися в президенти. Ним став ініціатор і творець білоруського Парку високих технологій (ПВТ) Валерій Цепкало. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Цепкало підкреслив, що має серйозні контакти в політичних і ділових колах в різних країнах світу, які він має намір використовувати на благо громадян Білорусі.

За його словами, в світі відбулася революція, в ході якої з’явилися нові методи організації держави і суспільства. Вони засновані на партнерстві і співпраці. Однак ця революція пройшла повз Білорусь, зазначив Цепкало. «Понад чверть століття країна рухалася в протилежному напрямку. В країні затверджувалися сімейні, неофеодальні відносини з можливістю прояву різних форм примхливості, безцеремонності і грубості по відношенню до тих, хто стоїть нижче на соціальній сходинці», – заявив він.

Цепкало також підкреслив, що влада республіки приділяє всю увагу безглуздим «битвам за урожай» замість того, щоб вирішувати проблеми завтрашнього дня.

Заплановані на поточний рік вибори президента Білорусі, згідно з інформацією на сайті Центральної комісії з виборів і проведення республіканських референдумів, повинні відбутися не пізніше 30 серпня. Крім нинішнього президента республіки Олександра Лукашенка, про плани балотуватися заявляли, зокрема, колишній депутат Палати представників Олена Онисим, діючий депутат, лідер Ліберально-демократичної партії Олег Гайдукевич, голова руху «За свободу» Юрій Губаревич, глава Об’єднаної громадянської партії Микола Козлов.

Лукашенко беззмінно займає пост президента Білорусії з липня 1994 року. Зараз йде його п’ятий президентський термін, який закінчиться в 2020-м. На виборах глави республіки в 2001, 2006, 2010 і 2015 роках він набирав не менше 75 відсотків голосів. Його сини Віктор і Дмитро займають високі державні пости в білоруську систему влади.

Нагадаємо, у п’ятницю, 8 травня в Мінську на репетиції параду медики в захисних костюмах від коронавірусу госпіталізували чоловіка. Після огляду медиками в захисних спецкостюмах чоловіка забрала швидка допомога.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: