У Гонконзі пройшов кількатисячний марш за демократію та незалежність від Китаю

У Гонконзі пройшов кількатисячний марш за демократію та незалежність від Китаю
Новорічний марш за незалежність зібрав близько 5,8 тис. громадян Гонконга

«Верховенство права у Гонконзі занепадає», - сказав один з організаторів маршу

1 січня вулицями Гонкога пройшов кількатисячний марш в з вимогами повної демократії, поваги прав людини та незалежності від Китаю через авторитарну політику правлячої Комуністичної партії. Про це повідомляє Reuters. 

Новорічний марш за незалежність зібрав близько 5,8 тис. громадян, де, серед іншого, пролунали заклики до боротьби з репресіями та поновлення призупинених демократичних реформ.

Зазначається, що протягом минулого року з Гонконгу надходили численні повідомлення про порушення місцевої автономії китайською владою, політичні переслідування, заборону незалежницьких партій, висилку західних журналістів та виборчі обмеження.

«Дивлячись на рік, що минув, це був дуже поганий рік… Верховенство права у Гонконзі занепадає», - розповів один з організаторів маршу Джимі Шам.

«Будуть подальші переслідування на рух за незалежність Гонконгу, але він виросте і окріпне», - розповіла лідер руху Баггіо Леунг, зазначаючи, що її соратникам перед маршем погрожували місцеві бандити.

Колишня британська колонія перейшла під владу Китаю у 1997 році за формулою «одна країна, дві системи», що дозволяла Гонконгу зберегти за собою суттєву самостійність. Китай вважає Гонконг невід’ємною частиною своєї території та вважає сепаратистів загрозою для національного суверенітету, не дивлячись на те, що рух за самостійність у Гонконзі не дуже популярний.

Нагадаємо, раніше в Пекіні натякнули Тайваню, що опір воєнному об’єднанню країни безперспективний.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: