У Конгресі США хочуть дозволити носити хіджаби, ярмулки, тюрбани

У Конгресі США хочуть дозволити носити хіджаби, ярмулки, тюрбани
Зміна, спрямована на захист релігійних свобод

Пропонується зробити виняток із правил для релігійних та медичних головних уборів

Ільхан Омар, одна з перших двох жінок-мусульманок, обраних до Конгресу США, виступила співавтором законопроекту, який пропонує змінити майже 200-річне правило, що забороняє носіння головного убору в законодавчому органі. Історично правило було спрямоване на чоловічі капелюхи і не враховувало жінок, представників меншин тощо, які не були представлені у даному законодавчому органі США на той час.

Ільхман Омар, разом із співавторами, до яких входить і спікер Палати представників, демократка Ненсі Пелосі, пропонує зробити виняток із правил для релігійних та медичних головних уборів. Зміна, спрямована на захист релігійних свобод, стосуватиметься членів Конгресу різних вірувань, включно з євреями, які хотіли би носити ярмулки, або сикхами, які би хотіли носити тюрбани. Пропонована зміна не стосується законодавців, які хотіли би носити головний убор з міркувань моди тощо.

Ільхан Омар була біженкою до США і також є першою жінкою з Африки, яка стала членом Палати представників.

Нагадаємо, американські конгресмени від Демократичної партії обговорюють можливі варіанти блокування зняття санкцій з компаній російського мільярдера Олега Дерипаски.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: