У Нігерії підліток-самогубець підірвав себе у мечеті під час молитви

У Нігерії підліток-самогубець підірвав себе у мечеті під час молитви
Ілюстраційне фото
З відкритих джерел

Внаслідок теракту загинуло щонайменше 50 людей

Під час ранкової молитви підліток-смертник підірвав на собі пояс шахіда. Вибух пролунав у мечеті міста Мубі на північному сході Нігерії. Про це повідомляє DW.

Щонайменше 50 осіб загинули у місті Мубі на північному сході Нігерії внаслідок терористичного акту у вівторок, 21 листопада. Як повідомляють інформаційні агентства з посиланням на нігерійську поліцію, підліток-самогубець підірвав на собі пояс шахіда у мечеті під час ранкової молитви. Десятки осіб отримали поранення та були доставлені у місцеві шпиталі.

Поки що жодне терористичне угруповання не взяло на себе відповідальність за теракт, проте схожі теракти в цьому регіоні неодноразово організовувало ісламістське угруповання «Боко Харам», яке пов'язане з «Ісламською державою». Місто Мубі перебувало під контролем ісламістів у 2014 році, проте на початку 2015 року нігерійські військові відновили свій контроль над цією місцевістю. 

Нагадаємо, що бойовики «Боко Харам» з 2009 року ведуть терористичну діяльність на північному сході Нігерії, а також у сусідніх Чаді, Нігері та Камеруні. Їхніми жертвами за цей час стали десятки тисяч людей, приблизно 2,5 мільйона осіб стали біженцями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: