У Німеччині двоє політиків від консерваторів готові боротися за посаду канцлера

У Німеччині двоє політиків від консерваторів готові боротися за посаду канцлера
Маркус Зедер та Армін Лашет готові очолити передвиборчий список консерваторів 
Фото з відкритих джерел

Вибори до Бундестагу відбудуться у вересні

Прем'єр-міністр Баварії Маркус Зедер і глава уряду федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Армін Лашет готові очолити передвиборчий список консерваторів як кандидати на посаду канцлера Німеччини. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Вони готові повести блок сестринських консервативних партій Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) на майбутніх парламентських виборах.

«Ми заявили про нашу готовність виставити свої кандидатури на посаду канцлера. Наша мета в ситуації, в якій перебуває країна, враховуючи те, що канцлер залишає посаду – забезпечити наскільки можливо єдність між ХДС і ХСС, оскільки на кону стоїть дуже багато», – заявив Зедер.

За його словами, він і Лашет мали відверту і дружню бесіду, яка не була остаточною. Політики вирішили, що обидва готові зайняти цю посаду.

Вибори до Бундестагу відбудуться у вересні.

Нагадаємо, у Німеччині йде активний процес вакцинації населення. Щеплення від коронавірусу першою дозою отримали вже 15% населення. Другий укол отримали вже 4,9 млн, або 5.9% населення.

Після того, як у Німеччині до процесу вакцинації залучили лікарів-практиків, щоденна кількість вакцинацій протягом останнього тижня суттєво збільшилася і 8 квітня досягла понад 700 тисяч щеплень на день.

Тим часом президент німецької асоціації екстреної допомоги Divi Гернот Маркс попередив, що ситуація в лікарнях викликає стурбованість – через великий наплив коронахворих. Берлінська клініка «Шаріте» повідомила про суттєве зростання хворих у реанімаціях в останні два тижні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: