У Німеччині затримали екс-охоронця бен Ладена

У Німеччині затримали екс-охоронця бен Ладена

Усама бен Ладен

41-річний Самі А. жив у Німеччині з 1997 року

У Німеччині правоохоронці затримали колишнього охоронця екс-ватажка терористичної організації «Аль-Каїда» Усами бен Ладена.

Про це заявив мер Бохума Томас Спрингер, пише Der Westen.

41-річний Самі А. жив у Німеччині з 1997 року, стверджуючи, що ризикує зазнати катувань у себе на батьківщині в Тунісі, якщо його депортують. Самі А. отримував від німецької держави близько 1100 євро допомоги за місяць.

Тунісця затримали під час відвідин поліцейської дільниці, де йому повідомили рішення про депортацію.

Федеральне агентство з міграції та біженців ФРН планувало депортувати його ще у 2006 році, але у квітні 2017 року Вищий адміністративний суд постановив, що після повернення в Туніс чоловіка можуть піддати тортурам. Проте 25 червня агентство відкликало постанову суду про неприпустимість депортації Самі А.

Самі А. вважався загрозою для безпеки у зв'язку з його ймовірними зв'язками з ісламістськими групами. Він протягом багатьох років мав з'являтися в поліції, хоч ніколи й не був звинувачений у злочині.

Він завжди заперечував, що був колишнім охоронцем бен Ладена. Але судді в справі про тероризм 2015 року в Мюнстері заявили, що, на їхню думку, Самі А. пройшов вишкіл у таборі Аль-Каїди в Афганістані в 1999 і 2000 роках і належав до команди охоронців бен Ладена.

До слова, у червні ЗМІ повідомили, що в Лівії національна армія взяла в полон лідера «Аль-Каїди» - Абу Сап'яна бен Каму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: