У Празі зганьбили постамент знесеного пам’ятника маршалу Конєву

У Празі зганьбили постамент знесеного пам’ятника маршалу Конєву
Інцидент стався в ніч на 9 травня

Місцева влада очистила місце, і в даний час поліція розшукує порушників

У Празі невідомі осквернили постамент раніше демонтованого пам’ятника маршалу Радянського Союзу Івана Конєва. Правоохоронні органи з’ясовують обставини події. Про це в суботу, 9 травня, розповів представник поліції Ян Данек.

Що стало причиною осквернення, поки не ясно. Поліцейські приїхали на місце за телефонним викликом, що надійшов о 10:30 ранку. Чоловік, який зателефонував до служби, хотів покласти квіти до постаменту на честь свята Перемоги. Однак замість чистого п’єдесталу він побачив пінопластовий унітаз висотою близько двох метрів. Інцидент стався в ніч на 9 травня.

Глава району Прага-6 Ондржей Колар, який ініціював знесення пам’ятника Конєву в місті, заявив, що в голові невідомих порушників «швидше, фекалії, ніж щось інше». Місцева влада очистила місце, і в даний час поліція розшукує порушників.

Пам’ятник маршалу Конєву був відкритий у Празі в 1980 році в пам’ять про звільнення міста від німецьких військ в травні 1945 року. Конєв командував одним з трьох радянських фронтів, які брали участь в операції.

Нагадаємо, у столиці Чехії Празі 3 квітня був демонтований пам’ятник радянському маршалу Івану Конєву. Бронзовий монумент був знятий з п’єдесталу за допомогою підйомного крану.

ЯК повідомлялося, слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу за статтею про реабілітацію нацизму в зв’язку з демонтажем пам’ятника радянському маршалу Івану Конєву в Празі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: