У Росії вже обговорюють, як Путін пролонгує свою владу через шість років

У Росії вже обговорюють, як Путін пролонгує свою владу через шість років
Володимир Путін

Володимир Путін обіймає посаду президента Російської Федерації з 1999 року

Цілком йомовірно, що «новообраний» президент Росії Володимир Путін пролонгує свою владу і через шість років. Як саме він це може зробити, розповідає в інтерв’ю «Главкому» російський політолог, дослідник Chatham House (Королівський інститут міжнародних відносин, Лондон) Лілія Шевцова.

«Не виключаю, що Путін знову використає один зі старих маневрів (пролонгація влади за рахунок обміну посадами з Медведєвим або за рахунок зміни Конституції і продовження президентського терміну до шести років), хоча політтехнологи явно радитимуть йому цього не робити. Обговорюється також варіант зміни Конституції, створення Державної ради і перетворення Путіна або у Ден Сяопіна, який тримає у руках усі важелі влади, або у голову Держради, який фактично матиме реальну владу, що перетворить посаду президентства на символічну, а посаду прем’єра - на технічний додаток до Держради», - пояснила політолог.

Нагадаємо, Володимир Путін обіймає посаду президента Російської Федерації з 1999 року. У 1999 році його призначили виконуючим обов’язки президента РФ, з 2000 до 2004 триває його перший президентський термін, з 2004 до 2008 – другий, потім – «умовна перерва», далі – третій президентський термін з 2012 до 2018-го, і у 2018-му році – знову «перемога» на виборах. Разом із останнім (або ні?) терміном час перебування Путіна на посаді президента Росії складе 20 років.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Лілія Шевцова: Ніколи російське суспільство з часу розпаду СРСР не було настільки деморалізованим, як зараз.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: