У російському місті ввели плату за дощову воду

У російському місті ввели плату за дощову воду
Дощ у Росії

Жителі міста у Пермському краї будуть оплачувати послуги водовідведення води у вигляді дощів

Жителі міста Кунгур у Пермському краї РФ будуть оплачувати загальнобудинкові потреби у водовідведенні води, що утворилася внаслідок опадів. Про це інформує місцеве видання.

«З травня в платіжках за комунальні послуги з'явився рядок «ЗБП за стічні води», 7 рублів на місяць, відразу вирахували за два місяці, - повідомляє мешканка будинку по вулиці Транспортної, 1-б.

«Ми запитали в КК «Наш дім», яка нас обслуговує, що це за послуга? Нам пояснили, що вода, що біжить з даху по водостоках, потрапляє в каналізацію. Ось за це беруть плату. Так, вода стікає по водостоках, але у двір. Потім йде в землю або висихає на сонці. В яку каналізацію вона збігає - незрозуміло. Каналізація в нашому будинку центральна. Це ж не вигрібна яма, куди течуть відходи з усієї округи? Заодно хотілося б дізнатися: круглий рік ми будемо оплачувати цю дивну послугу? Або тільки коли йдуть дощі і тане сніг? І взагалі - наскільки законний «водостічний збір» на загальнобудинкові потреби?», - питає мешканка.

Начальник відділу по роботі з населенням місцевого водоканалу заявила, що збір за загальнобудинкові потреби водовідведення є законним.

Нагадаємо, станом на червень 2018 року, загальна заборгованість перед ПрАТ «АК «Київводоканал» складає 638, 8 млн гривень

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: