У Секторі Гази загинув палестинський фотограф

У Секторі Гази загинув палестинський фотограф
Журналіст Ясер Муртаджа

30-річний фотограф агентства Ain Media був поранений у живіт

Палестинський журналіст та фотограф Ясер Муртаджа, підстрелений 6 квітня ізраїльськими силами під час масової демонстрації на півдні Сектору Газа, помер від поранень.

Про це повідомляє Аl Jazeera з посиланням на палестинське міністерство охорони здоров’я.

Зазначається, що 30-річний фотограф агентства Ain Media був поранений у живіт, незважаючи на те, що на ньому був синій бронежилет з написом «Преса»

«Ясер знімав своєю камерою поруч зі мною, коли ми чули звук стрілянини. Він просто упав на землю і сказав: «Мене підстрелили», - розповів Al Jazeera фотограф Хосам Салем, який був свідком події.

Об’єднання палестинських журналістів заявило, що під час протестів у п'ятницю було поранено ще сімох журналістів.

Нагадаємо, в суботу вранці повідомлялося, що за останню добу під час масових протестів, що відбувалися на кордоні між Сектором Гази та Ізраїлем, загинули дев'ять осіб

Як повідомлялося раніше, тисячі палестинців з 30 березня беруть участь у так званому «Великому марші повернення» - масовій протестній акції проти Ізраїлю, скликаній радикальним рухом ХАМАС. Акція триватиме до 15 травня. Палестинці називають дату 15 травня «Днем катастрофи», згадуючи події 1948 року, коли понад 700 тисяч палестинців змушені були залишити свої домівки або стати вигнанцями. 14 травня Ізраїль святкуватиме 70-річчя встановлення державності, у цей же день посольство США має переїхати до Єрусалима, міста, яке президент США Дональд Трамп визнав столицею Ізраїлю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: