У Середземному морі за три дні потонули понад 200 мігрантів

У Середземному морі за три дні потонули понад 200 мігрантів

Мігранти в Середземному морі, архівне фото

Загальна кількість мігрантів, що потонули в цьому році, перевищила 1000 осіб

Більше 200 мігрантів, які намагалися дістатися до європейських країн, потонули в Середземному морі з 29 червня по 1 липня. Загальна кількість загиблих в морі з початку року становить понад 1000 осіб.

Про це повідомила Міжнародна організація з міграції (МОМ).

«В кінці тижня близько 204 мігрантів загинули в морі біля узбережжя Лівії. Таким чином, загальна кількість мігрантів, що потонули в цьому році, перевищила 1000 осіб», - йдеться в повідомленні.

За даними МОМ, в п'ятницю в результаті корабельної аварії загинули 103 людини, в тому числі три дитини.

За три дні з п'ятниці по неділю лівійська берегова охорона перехопила і повернула до Лівії понад 1000 мігрантів, які вирушили до Європи на човнах.

Глава місії МОМ в Лівії Отман Белбейсі заявив про «викликаючу велику тривогу зростанні смертності в морі біля узбережжя Лівії».

«Контрабандисти користуються відчайдушним бажанням мігрантів відплисти до Європи до того, як наберуть чинності більш жорстокі заходи контролю за перетином Середземного моря», - пояснив він.

Також стало відомо, що військово-морський флот Лівії в неділю в ході трьох операцій у західного узбережжя країни врятував 335 мігрантів. Про це з посиланням на повідомлення прес-секретаря ВМФ країни Айоба Кассема додає агентство «Сіньхуа».

Нагадаємо, 29 червня стало відомо, що біля берегів Лівії затонув човен зі 120 мігрантами.

До слова, з початку року в Україні потонули майже півтисячі людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: