У США погодили масштабну податкову реформу

У США погодили масштабну податкову реформу

Прогнозується, що державний борг США зросте на 1,5 трильйона доларів

Конгресмени США у нижній та верхній палаті парламенту в п'ятницю, 15 грудня, домовилися щодо узгодженого законопроекту, який має провести наймасштабнішу податкову реформу в Сполучених Штатах Америки за останні 30 років. При цьому податок на прибуток підприємств має скоротитися з 35 відсотків до 21 відсотка, повідомляє агентство новин dpa. У разі успіху документа він стане чи не першою значною перемогою президента Дональда Трампа у Конгресі.

Прогнозується, що державний борг США зросте на 1,5 трильйона доларів за наступні десять років, або ж на трильйон за умови економічного зростання, зазначає агенція новин Reuters. Змінюються і податкові рамки для громадян. Приміром, якщо зараз подружжя разом подає податкову декларацію зі спільним доходом до 17,9 тисяч доларів, ставка податку становить 10 відсотків. Вона зростає разом із прибутками - так, з доходів у 398-450 тисяч доларів треба сплатити вже 35 відсотків. За проектом республіканців ці рамки розширюються, а ставки зменшаться. Ставка у 35 відсотків діятиме аж до доходу в 600 тисяч доларів на рік, найвища ставка - 37 відсотків проти чинної зараз 39,6 відсотка.

Обидві палати Конгресу мають голосувати за документ наступного тижня. У республіканців більшість як у Палаті представників, так і в Сенаті. Попередньо кожна палата підготувала свій проект, який пізніше злили в один. Крім того, законопроект скасовує запроваджений реформою охорони здоров'я президента Барака Обами, так званої Obamacare, штраф за брак медичного страхування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: