У Великій Британії епідеміолог порушив правила самоізоляції і пішов з посади урядового радника

У Великій Британії епідеміолог порушив правила  самоізоляції і пішов з посади урядового радника
Нейл Фергюсон зустрічався з коханкою 30 березня та 8 квітня після введення карантинних обмежень

Епідеміолог ухвалив рішення покинути посаду радника після того, як у соцмережах оприлюднили інформацію про його зустріч з коханкою у своєму будинку

У Великій Британії епідеміолог Нейл Фергюсон пішов із посади урядового радника після того, як порушив правила соціального дистанціонування. Про це повідомляє BBC.

Зазначається, що таке рішення вчений ухвалив після того, як Daily Telegraph повідомило, що він зустрічався з «одруженою коханкою» у своєму будинку.

Раніше вчений заявив, якщо не вводити обмеження — від коронавірусу можуть померти 250 тисяч людей. Після цього 23 березня прем'єр-міністр Борис Джонсон запровадив карантинні обмеження, щоб зупинити поширення вірусу. У межах цих заходів партнерам, які не живуть разом, не дозволялося зустрічатися.

Фергюсон визнав, що скоїв помилку. Він зазначив, що вже перехворів на коронавірус, тому вирішив, що має імунітет.

«Я шкодую про будь-який підрив необхідності у соціальному дистанціонуванні», — зазначив вчений.

За даними Daily Telegraph, Фергюсон зустрічався з коханкою 30 березня та 8 квітня, після введення карантинних обмежень.

Нейл Фергюсон — британський епідеміолог та професор математичної біології Імперського коледжа Лондона. Він спеціалізується на закономірностях поширення інфекційних хвороб у людей і тварин.

На сьогодні Велика Британія розташувалася на четвертому місці за швидкістю поширення коронавірусу в країні. Тут зафіксовано станом на 6 травня 196 243 випадків Covid-19.

До відома, станом на 6 травня у світі від початку пандемії зафіксовано 3 662 691 випадок захворювання на Covid-19. Здолали коронавірусну інфекцію 1 198 832 пацієнти, померли від коронавірусу 257 239 людей.

В Україні станом на 6 травня 13 184 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 327 летальних, 2 097 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 487 нових випадків

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: