У Венесуелі проведуть деномінацію національної валюти

У Венесуелі проведуть деномінацію національної валюти

Деномінація венесуельської валюти розпочнеться 4 червня цього року

У Венесуелі проведуть деномінацію національної валюти — болівара. Про це заявив президент Венесуели Ніколас Мадуро, передає Globovision.

«Я вирішив підписати, оголосити і активувати з понеділка, 4 червня, необхідну для венесуельської економіки валютну деномінацію. Я вирішив прибрати три нулі з нинішніх грошей, замінити чинні купюри і ввести в обіг нові, щоб гарантувати людям Венесуели їхню комерційну та економічну діяльність», — сказав Мадуро.

В обороті з'являться нові купюри номіналом 200 боліварів з портретом національного героя країни Франсіско де Міранди і 500 боліварів із зображенням генерала Симона Болівара. Також після довгої перерви у Венесуелі знову почнуть використовувати монети.

Раніше повідомлялося, що Венесуела вже почала реалізацію власної криптовалюти, що має назву El Petro. Уряд країни розраховує, що використання нової технології допоможе подолати соціально-економічної кризи, що супроводжується стрімким зростанням цін та девальвацією національної валюти.

Про те, що Венесуела приступає до створення власної криптовалюти El Petro, президент Мадуро заявив у грудні минулого року.

Повідомлялося, що вона буде забезпечуватися запасами венесуельських природних ресурсів, золота, нафти та алмазів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: