Україна вимагає у Британії видалити тризуб із антитерористичного посібника

Україна вимагає у Британії видалити тризуб із антитерористичного посібника

В розділі організацій, які сповідують ідею домінування білої раси, наведена символіка полку «Азов»

Посольство України у Британії зажадало прибрати тризуб, який є гербом країни, з керівництва з протидії екстремізму для британських медпрацівників та вчителів.

Відповідний заклик відомство розмістило в Twitter.

«Розміщення тризуба, конституційного національного символу і герба України, в керівництві з протидії екстремізму, виданому антитерористичної поліцією для викладачів і медичного персоналу Великої Британії, є вкрай обурливим. Тут немає прийнятних пояснень. Ми вимагаємо прибрати тризуб з Керівництва з офіційними вибаченнями», – заявило посольство України в Британії.

У візуальному розділі посібника з виявлення знаків і символів праворадикальних груп, в секції «татуювання» показаний герб України під назвою «Український тризуб (націоналістичний)».

Крім цього, в розділі організацій, які сповідують ідею домінування білої раси, наведена символіка полку «Азов».

Також в документі згадана протестна група «Повстання проти вимирання» та інші зоозахисні та екоорганізацій.

Цей посібник для вчителів і медпрацівників поширюється по всій Великобританії в рамках підготовки до програми «Превенція» у боротьбі з радикалізацією.

Як зазначає видання The Guardian, британська поліція наполягає на тому, що керівництво не призначене для того, щоб ідентифікувати всі групи, які в ньому фігурують, як екстремістські. Вони сказали, що посібник покликаний «поліпшити розуміння знаків і символів, з якими люди можуть зіткнутися», і що в ньому зазначено, що «не всі знаки і символи, зазначені у цьому документі, становлять інтерес для боротьби з тероризмом».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: