В Естонії назвали акцію «Безсмерний полк», що відзначають 9 травня, символом репресій

В  Естонії назвали акцію «Безсмерний полк», що відзначають 9 травня, символом репресій

Акція «Безсмертний полк» 9 травня цьогоріч в Естонії проходити не буде

«Безсмертний полк» уособлює загарбників, руйнівників, – сказав спікер парламенту Естонії

Спікер парламенту Естонії (рійгікогу) Хенн Пиллуаас назвав акцію «Безсмертний полк» символом репресій. Про це повідомляє Delfi.

«Звичайно ж ті, хто відзначає  9 травня знають,  що для естонців це означає 50 років утисків та окупації, а відлитий з бронзи солдат Червоної армії і так званий «Безсмертний полк» для нас уособлюють загарбників, руйнівників, є символом репресій і вбивств», – заявив Пиллуаас.

При цьому він назвав заборону георгіївських стрічок боротьбою з вітряками, від якої буде мало користі. «Не дивлячись на спроби Кремля підробити і змінити історію, правда завжди виходить назовні», - упевнений спікер.

Пиллуаас закликав «активно спростовувати брехню» Москви як на місцевому, естонському, так і на світовому рівні. «Як це, наприклад, зробив недавно рійгікогу, коли Росія звинуватила Польщу у розв'язанні Другої світової війни», - додав він.

 У січні сейм Латвії прийняв спеціальну заяву, в якій звинуватив Москву в спотворенні історії Другої світової війни. Депутати стверджують, що російські чиновники заперечують окупацію республіки і применшують роль пакту Молотова-Ріббентропа. Сейм заявив, що закінчення Другої світової війни не принесло країнам Центральної та Східної Європи звільнення, оскільки, на відміну від західноєвропейських держав, вони були окуповані СРСР.

В цьому році 9 травня акція «Безсмертний полк» в Таллінні і Сілламяе, проходити не буде, організатори просять людей через епідемію залишатися вдома.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: