В Ізраїлі затримали 20 ультраортодоксів, які виступали проти зобов’язання служити в армії

В Ізраїлі затримали 20 ультраортодоксів, які виступали проти зобов’язання служити в армії

Акції ультраортодоксальної громади Ізраїлю тривають з березня цього року

Представники ультраортодоксальої громади Ізраїля провели акцію протесту з вимогою звільнення від служби в армії, повідомляє агентство Анадолу.

Поліція затримала для допиту не менше 20 ультраортодоксів, яких звинуватили в порушенні громадського порядку, киданні каменів і перекритті дороги поблизу Тель-Авіва.

Акції ультраортодоксальної громади Ізраїлю тривають з березня поточного року, коли за відмову від служби в армії були заарештовані двоє молодих ізраїльтян.

Депутати Кнесету в 2014 році більшістю голосів схвалили проект закону, що зобов'язує ультраортодоксальних іудеїв служити в армії нарівні з іншими громадянами країни.

«Призовну кризу» вдалося врегулювати лише 11 березня поточного року після зустрічі прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху і лідерів партій «Яхадут ха-Тора» («Об'єднаний іудаїзм Тори») і «Шас» («Хранителі Тори»).

Представники двох політичних сил заявили, що підтримають проект держбюджету 2019 року лише за умови прийняття законопроекту, що звільняє ультраортодоксальних євреїв від служби в армії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: