Венесуела звільнила 39 політв'язнів

Венесуела звільнила 39 політв'язнів
Влада Венесуели кинула за ґрати соті учасників антиурядових протестів

Після виборів Мадуро закликав звільнити ряд політичних в'язнів

Влада Венесуели заявила, що звільнила 39 політичних активістів, які раніше були ув'язнені за участь в антиурядових протестах. Міністр зв'язку Хорхе Родрігес заявив, що комісія по встановленню істини розглядає кілька справ.

За повідомленнями правозахисників, уряд президента Ніколаса Мадуро кинув за ґрати сотні людей за участь в антиурядових демонстраціях.

20 травня Мадуро переміг на чергових президентських виборах. Провідні опозиційні політичні партії Венесуели бойкотували голосування, а два найбільш популярних політика були недопущені до участі у виборах. Сполучені Штати так само, як і багато держав Латинської Америки, не визнали результати виборів.

Після виборів Мадуро закликав звільнити ряд політичних в'язнів. У травні Мадуро звільнив громадянина США Джошуа Холта, який провів у в'язниці майже два роки за звинуваченнями в незаконному зберіганні зброї. На думку офіційних осіб США, це було помилкове звинувачення.

Нагадаємо, 28 травня Євросоюз ухвалив рішення про впровадження нового пакету санкцій проти чиновників Венесуели у зв'язку з переобранням на черговий термін президента Ніколаса Мадуро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: