Військово-морський флот США поповнився атомним підводним човном

Військово-морський флот США поповнився атомним підводним човном
Атомний підводний човен USS Delaware класу Вірджинія
Фото: U.S. Navy

Контракт на будівництво човна був підписаний ще в 2008 році

Військово-морський флот США поповнився новим атомним підводним човном USS Delaware класу Вірджинія.

Про це повідомляє Navy Recognition.

«4 квітня 2020 року військово-морський флот США ввів в експлуатацію USS Delaware (SSN 791), 18-й ударний підводний човен класу Вірджинія», – йдеться в повідомленні.

Підводний човен призначений для ведення протичовнової боротьби, знищення надводних кораблів, мінування ділянок, здійснення розвідки, а також для завдання ракетних ударів. Судно виконуватиме завдання в Тихому океані і в прибережних водах США і, згідно з планами, прослужить до 2070-х років.

Контракт на будівництво човна був підписаний ще в 2008 році з компаніями Huntington Ingalls Industries і General Dynamics.

Нагадаємо, на полігоні «Десна» проходять випробування дослідного зразка танка Т-72, який виготовлений для потреб Збройних сил України. Планується виконання стрільб із метою оцінки ефективності озброєння танка.

Як повідомлялося, 20 березня, міністерство оборони США оголосило про успішне проведення випробувань прототипу гіперзвукової ракети на території Тихоокеанського ракетного полігону на Гавайських островах. Зброя має високу маневреність і працює на різних висотах.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: