ВООЗ занепокоєна рішенням Білорусі провести військовий парад 9 травня

ВООЗ занепокоєна рішенням Білорусі провести військовий парад 9 травня
Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв про неможливість скасування параду Перемоги

Одна з рекомендацій ВООЗ до Білорусі – посилення заходів фізичного дистанціювання

У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) стурбовані рішенням уряду Білорусі організувати масові урочисті заходи 9 травня попри пандемію коронавірусу.

Про це заявив офіційний представник ВООЗ у Білорусі Батир Бердиклічев, пише БелаПАН.

«Всесвітня організація охорони здоров’я стурбована рішенням білоруської влади провести військовий парад 9 травня», - зазначив Бердиклічев.

Він зауважив, що одна з рекомендацій ВООЗ за підсумками квітневого візиту місії експертів до Білорусі – посилення заходів фізичного дистанціювання, зокрема перенесення або скасування масових спортивних, культурних, політичних та релігійних заходів.

«Ми дуже стурбовані можливими негативними наслідками проведення такого масового заходу під час пандемії», - наголосив представник ВООЗ.

До слова, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про неможливість скасування параду Перемоги. Він підкреслив, що особливі заходи безпеки через Covid-19 – необхідні, наприклад, «старих треба поберегти», незважаючи на те, що ветерани самі попросили його організувати парад. Однак, на думку президента, захід не найнебезпечніше з точки зору епідеміологів і вірусологів, а в минулі свята люди самі дотримувалися безпеки без обмежень.

Нагадаємо, Лукашенко досі не здавав тест на коронавірус.

Як повідомлялося, представник Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Білорусі заявив, що в країні один з найвищих темпів зростання випадків зараження коронавірусом в Європі. За кількістю інфікованих на 1 мільйон населення Білорусь випереджає сусідні країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: