Японія вважає, що США можуть нанести удар на випередження по КНДР

Японія вважає, що США можуть нанести удар на випередження по КНДР

Уряд Японії розглядає можливі наслідки повномасштабної війни на Корейському півострові

Токіо виходить з того, що Вашингтон може нанести упереджувальний удар по Пхеньяну. Про це в неділю, 31 грудня, повідомило агентство Kyodo.

За його даними, уряд Японії розглядає можливі наслідки повномасштабної війни на Корейському півострові. Ця проблема, зокрема, обговорювалася на засіданні Ради безпеки Японії за участю прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе.

На даному етапі Токіо вирішує, які дії можуть зробити Сили самооборони Японії в разі наростання напруженості. Оскільки у них немає балістичних ракет, ядерної зброї, морської піхоти або моторизованих десантних підрозділів, Японія не виключає, що в разі війни в регіоні звернеться по військову допомогу до США.

Японська влада розглядає чотири можливих сценарії початку військових операцій на Корейському півострові. Перший полягає в розв'язанні бойових зіткнень між арміями КНДР і Південної Кореї. Другий передбачає попереджуючий удар Вашингтона по Північній Кореї. Третій варіант зводиться до вторгнення сил Південної Кореї на північнокорейську територію. В рамках четвертого Пхеньян може завдати ракетного удару по Японії.

У вівторок, 19 грудня, японська влада прийняли рішення посилити протиракетну оборону через загрозу з боку КНДР. Так, уряд в Токіо затвердив розміщення в країні два комплексу ПРО Aegis Ashore вартістю близько 100 млрд ієн кожен (в перерахунку близько 754 млн євро). Системи ПРО будуть закуплені в США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: