З'явилися фото висланих із Нідерландів офіцерів ГРУ

З'явилися фото висланих із Нідерландів офіцерів ГРУ

У підозрюваних при собі були дипломатичні паспорти

Влада Нідерландів назвали імена чотирьох росіян, які намагалися організувати хакерську атаку проти Організації із заборони хімічної зброї в Гаазі - Олексій Сергійович Моренець, Євген Михайлович Серебряков, Олег Михайлович Сотников і Олексій Валерійович Мінін.

У підозрюваних при собі були дипломатичні паспорти, повідомляє ВВС.

Зазначається, що спецслужби Нідерландів змогли отримати доступ до різного електронного обладнання росіян, в тому числі ноутбуків і мобільних телефонів.

Крім того, у одного з підозрюваних було виявлено чек з таксі, який підтверджує, що в аеропорт Шереметьєво він їхав з штаб-квартири ГРУ в Москві. Також спецслужби з'ясували, що один з телефонів затриманих використовувався поряд з будівлею ГРУ в Москві.

У зв'язку з інцидентом МЗС Нідерландів викликав російського посла для пояснень шпигунської діяльності своїх громадян на території королівства.

Раніше повідомлялося, що влада Нідерландів оголосила про висилку у квітні чотирьох росіян, які планували здійснити кібератаку на Організацію щодо заборони хімічної зброї.

Як відомо, навесні 2018 року ОЗХЗ займалася вивченням замаху на Сергія та Юлію Скрипаль в Солсбері, а також хімічної атаки в Сирії, в здійсненні якої Захід звинуватив режим Башара Асада та РФ. Росія традиційно відкидає всі звинувачення.

Міністерство оборони Нідерландів оприлюднило імена висланих з країни співробітників ГРУ РФ.

Натомість Росія звинуватила Нідерланди разом із Британією у «русофобській кампанії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: