Турки планують розпочати виробництво власних танків «Алтай» (відео)

Турки планують розпочати виробництво власних танків «Алтай» (відео)
фото ілюстративне

Перші танки планують передати на тестування військовим вже наприкинці квітня

23 квітня, у День державного суверенітету та захисту дітей, на сцену вийде національний танк Туреччини «Алтай». Перший національний танк буде доставлений Збройним силам Туреччини для випробувань, про це заявили у пресслужбі компанії-виробника «BMC Defense».

Після завершення процесу тестування розпочнеться масове виробництво. Метою є запуск першого танка «Алтай» у бойові дії у 2025 році.

Компанія «BMC Defense» поділилася новими розробками щодо танка «Алтай» з громадськістю на прес-конференції, яку вона провела на своїй фабриці танкових піддонів у Сакар’я-Аріфіє. На критичному об’єкті, де працюють турецькі працівники, розробляється багато важливих проектів.

Наразі танк обладнаний двигунами з Південної Кореї, однак у 2026 році Туреччина планує оснащувати його двигунами власного виробництва.

У 2026 році національна танкова залежність «Алтаю» від двигунів закінчиться. Турецький танк виробництва вітчизняного двигуна потрапить у бойове середовище. У цьому контексті в Анкарі буде створено завод із серійного виробництва танка «Алтай».

До слова, Туреччина вже встигла протестувати систему ППО власного виробництва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: