Азербайджан затримав «ексглаву уряду» Нагірного Карабаху. Кремль відреагував

Азербайджан затримав «ексглаву уряду» Нагірного Карабаху. Кремль відреагував
Варданян заарештований азербайджанською владою на кордоні під час спроби залишити Арцах
фото з соцмереж

Варданяна зупинили на кордоні під час спроби покинути регіон разом з іншими біженцями та виїхати в Ґоріс у Вірменії

Так званого колишнього держміністра невизнаної Нагірно-Карабаської республіки Рубена Варданяна затримали азербайджанські військові під час спроби виїхати в Ґоріс Сюнікської області Вірменії. Цю інформацію підтвердила його дружина Вероніка Зонабенд.

Дружина Варданяна повідомила, що чоловік «був заарештований і взятий у полон азербайджанською владою на кордоні під час спроби залишити Арцах» (вірменська назва Карабаху – «Главком»). За даними Зонабенд, так званого ексдержміністра затримали на КПП у Лачинському коридорі.

За інформацією російських ЗМІ, Варданяна зупинили на кордоні під час спроби покинути регіон разом з іншими біженцями та виїхати в Ґоріс у Вірменії.

Зазначимо, під час початку обстрілу Нагірного Карабаху Варданян, який перебував у невизнаній республіці, одним із перших повідомив про стрілянину, а пізніше записав відео, у якому закликав ООН ввести санкції проти Азербайджану, а Вірменію – визнати незалежність Нагірного Карабаху.

До слова, затримання Варданяна прокоментували у Кремлі. Як заявив речник російського диктатора Дмитро Пєсков, РФ захищатиме права так званого колишнього держміністра невизнаної Нагірно-Карабаської республіки.

«Він російський громадянин, він має російське громадянство, тому так чи інакше ми маємо отримати інформацію, якщо відбувалося затримання», – заявив прессекретар Путіна.

Як відомо, Рубен Варданян відмовився від громадянства РФ восени 2022 року.

Нагадаємо, що 19 вересня міноборони Азербайджану заявило про «антитерористичні заходи» в Карабасі для відновлення конституційного ладу країни. Формальним приводом став підрив вантажівки, у якому звинуватили вірменських військових.

Як стало відомо згодом, бойові дії в Нагірному Карабасі припинено.

До слова, під час обстрілу в Нагірного Карабаху загинув заступник командувача підводних сил Північного флоту. Він входив до командування миротворчого контингенту. 

Читайте також: Зрада Путіна, тріумф Ердогана і шанс для вірмен. Капітуляція Нагірного Карабаху у деталях

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: