Президент Бразилії змінив позицію щодо арешту Путіна

Президент Бразилії змінив позицію щодо арешту Путіна
Раніше Лула да Сільва запевняв, що Путіна не заарештують
фото з відкритих джерел

Бразилія є підписантом Римського статуту і зобов'язана виконувати рішення Міжнародного кримінального суду.

Президент Бразилії Лула да Сільва заявив, що питання арешту російського диктатора Володимира Путіна його країною вирішуватиме суд. Про це передає Reuters.

«Якщо Путін вирішить приєднатися (до саміту наступного року – «Главком»), то рішення (про можливий арешт – «Главком») має приймати судова влада, а не мій уряд», – сказав Лула.

Зазначимо, що Бразилія є підписантом Римського статуту, відповідно зобов'язана виконувати рішення Міжнародного кримінального суду.

«Я дуже хочу вивчити це питання щодо цього Міжнародного кримінального суду, тому що Сполучені Штати його не підписали, Росія також не є його підписантом. Отже, я хочу знати, чому Бразилія є підписантом суду, який США не приймають», – додав він.

Нагадаємо, нещодавно Лула да Сільва запевняв, що Путіна не заарештують.

До слова, у березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна, звинувативши його у воєнному злочині у незаконній депортації сотень дітей з України. Росія заперечує причетність до воєнних злочинів або насильницького вилучення українських дітей. Путін неодноразово пропускав міжнародні зустрічі, і не був присутній на G20 у Делі, відправивши міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Бразилія підписала Римський статут, який призвів до заснування Міжнародного кримінального суду.

Читайте також: Путіна погублять… діти? Про що свідчить ордер Міжнародного кримінального суду

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: