У Нагірному Карабасі загинув замкомандувач підводними силами Північного флоту РФ

У Нагірному Карабасі загинув замкомандувач підводними силами Північного флоту РФ
Ковган був відряджений у Нагірний Карабах два місяці тому
фото: reform.by

У Нагірному Карасі 20 вересня під обстріл потрапив автомобіль із російськими військовими

Під час обстрілу Нагірного Карабаху загинув заступник командувача підводних сил Північного флоту. Він входив до командування миротворчого контингенту. Про це повідомляє «Медуза».

Як зазначає видання, заступник командувача підводних сил Північного флоту з військово-політичної роботи, капітан 1-го рангу Іван Ковган загинув внаслідок обстрілу в Нагірному Карабаху 20 вересня.

Ковган був заступником командувача російського миротворчого контингенту в Нагірному Карабаху.

За даними клубу моряків-підводників, Ковган був відряджений у Нагірний Карабах два місяці тому. Мурманське видання «Бі-порт» з посиланням на «обізнане джерело» пише, що Ковган знаходився у відрядженні в Карабаху з 11 травня. «СеварПост» зазначає, що офіцер загинув за два дні до свого 53-річчя.

Увечері 20 вересня міноборони Росії повідомляло, що у Нагірному Карасі 20 вересня під обстріл потрапив автомобіль із російськими військовими, вони загинули. У відомстві заявили, що обстріл стався під час повернення зі спостережної посади російського миротворчого контингенту у районі населеного пункту Джанятаг. Скільки військовослужбовців перебували у машині, міноборони РФ не уточнювало.

Повідомляється, що некролог Ковгана з'явився у спільноті підводників ВК «Російський підплав» та на сторінці Андрія Лузика, якого називають офіцером Північного флоту. Загибель Ковгана також підтвердила його дружина. «СеверПост» повідомляє, що Ковган був заступником командувача підводних сил з військово-політичної роботи Північного флоту в Гаджієво. У Нагірному Карабаху він обіймав посаду замкомандуючого Російським «миротворчим» контингентом з військово-політичної роботи.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв вибачився перед президентом РФ Володимиром Путіном за їхню загибель.

Нагадаємо, 19 вересня міноборони Азербайджану заявило про «антитерористичні заходи» в Карабасі для відновлення конституційного ладу країни. Формальним приводом став підрив вантажівки, у якому звинуватили вірменських військових.

Як стало відомо згодом, бойові дії в Нагірному Карабасі припинено.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: