Черговий обшук у Байдена: знайдено нову партію секретних документів

Черговий обшук у Байдена: знайдено нову партію секретних документів
У американського президента таємні документи знаходять не вперше
фото з відкритих джерел

Обшук відбувався за згоди юристів президента та за їхньої присутності

Слідчі ФБР знайшли ще партію документів з грифом «таємно» за підсумками обшуку у будинку президента США Джо Байдена у Вілмінгтоні, що у штаті Делавер. Про це повідомляє CNN.

Особистий юрист президента Боб Бауер зазначив, що обшук відбувався у п’ятницю, 20 січня, і тривав близько 13 годин.

«Міністерство юстиції забрало матеріали, які вважало такими, що підпадають під розслідування, включно із шістьома об’єктами, що складаються з документів з грифом та дотичних матеріалів. Деякі з них – із часів роботи президента у Сенаті, деякі – з часів, коли він обіймав посаду віцепрезидента. Мін’юст також забрав для подальшого дослідження записки від руки, з часів віцепрезидентства», – деталізував він.

Обшук відбувався за згоди юристів президента та за їхньої присутності. Бауер додав, що про факт обшуку у Мін’юсті попросили не повідомляти заздалегідь.

Нагляд за процесом здійснював прокурор Джон Лауш, якому доручили початкове ведення розслідування. Призначений для цього розслідування спецпрокурор Роберт Гур ще завершує підготовку до початку роботи на цій посаді.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в офісних приміщеннях у Центрі дипломатії та глобальної взаємодії імені Байдена при університеті Пенсільванії виявили 10 секретних документів. За даними CNN, там, зокрема, міститься інформація про Україну, Іран і Велику Британію, а документи були датовані періодом між 2013 і 2016 роками.

Політик користувався офісом у період з 2017 по 2020 рік після того, як пішов з посади віцепрезидента США.

Байден заявив, що він був здивований, коли дізнався про виявлення секретних документів у заснованому ним аналітичному центрі в університеті Пенсільванії. Лідера США наголосив, що він та його команда співпрацюють із представниками міністерства юстиції, які перевіряють обставини ситуації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: