Ердоган розповів, чи вводитиме санкції проти Росії

Ердоган розповів, чи вводитиме санкції проти Росії
Ердоган поскаржився на Захід через тиск щодо санкцій проти Росії, які Туреччина все ще відмовляється вводити
фото з відкритих джерел

Чинний президент Туреччини, заявив, що з Росією у його країни «особливі» стосунки

Перед початком другого туру виборів Реджеп Ердоган заявив, що Туреччина має позитивні відносини з Росією і санкції проти неї запроваджувати не збирається. Він також вважає, що Туреччина і Росія потрібні одна одній. Про це повідомляє CNN.

Реджеп Ердоган, чинний президент Туреччини, заявив, що з Росією у його країни «особливі» стосунки, що все ще розвиваються.

Також політик поскаржився на Захід через тиск щодо санкцій проти Росії, які Туреччина все ще відмовляється вводити. 

«Ми не на тому етапі, коли ми б запровадили санкції проти Росії, як це зробив Захід. Ми не зв’язані санкціями Заходу», – заявив Ердоган.

Натомість конкурент Ердогана на президентських виборах, Кемаль Киличдароглу, заявив, що втручання Росії у вибори в Туреччині є неприпустимим і у випадку перемоги обіцяє перевести стосунки з Росією «з особистих на державні».

Зазначимо, у президентських виборах, що мають відбутися у Туреччині 28 травня, Реджеп Ердоган є фаворитом. Втім, на першому турі легкої перемоги чинний президент не здобув, хоча його Альянс і зайняв більшу частину місць у парламенті.

З конкурентом, Кемалем Киличдароглу, Ердоган не зійшовся у питаннях зовнішньої політики, в тому числі й щодо ставлення до Росії. Перш за все, у своїй передвиборчій кампанії Киличдароглу обіцяє відновити напружені стосунки Туреччини з Заходом. А за кілька днів до проведення першого туру виборів кандидат у президенти та взагалі пригрозив розірвати стосунки з Росією через її втручання у вибори.

«Якщо ви хочете продовження нашої дружби після 15 травня, руки геть від Турецької держави», – заявив політик.

Ердоган у відповідь звинуватив свого суперника у прагненні «відірвати» Туреччину від Росії, а також поскаржився, що Захід дотримується незбалансованого підходу у стосунках з Путіним.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: