Нова тактика Путіна. Голова МЗС Німеччини пояснила, як реагуватиме світ

Нова тактика Путіна. Голова МЗС Німеччини пояснила, як реагуватиме світ
Путін хоче досягти своїх цілей через виснаження та втому
фото з відкритих джерел

G7 посилить свої зобов'язання, аби показати Путіну рішучість

Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила, що G7 має довести президенту РФ Володимиру Путіну, що він не досягне своїх цілей в Україні. Наразі російський диктатор намагається замість активного наступу виснажити Збройні сили України та спеціально затягнути час. Проте ця тактика не матиме успіху.  Про це Анналена Бербок сказала під час зустрічі голів МЗС країн «Великої сімки» в Японії, передає Укрінформ.

Вона зазначила, що під час зустрічі в Японії представники G7 підтвердять і посилять свої зобов'язання. «Наразі йдеться про те, аби показати Путіну нашу рішучість щодо того, що він не досягне своїх цілей також через виснаження та втому», – сказала дипломат.

«Як кризова команда в тривалій місії, G7 минулого року протиставляла російській агресії один бар'єр за іншим: зимовою допомогою для людей в Україні, антиросійськими санкціями та обмеженням цін на нафту. За нашої підтримки Україні вистояла проти російської енергетичної війни та зимового наступу», – заявила Бербок.

«Як G7, ми сильні разом, тому що ми точно знаємо, за що ми стоїмо: за міжнародний порядок, в якому верховенство права та міжнародне право мають пріоритет перед правом сильнішого. За економічні відносини, які базують не на залежностях, а на справедливості та загальних правилах конкуренції», – сказала Бербок.

Нагадаємо, глави МЗС країн G7 під час зустрічі в японському місті Каруїдзава домовилися зберігати санкції проти Росії та продовжувати підтримку України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: