Путін зустрівся з міністром оборони Китаю: про що говорили

Путін зустрівся з міністром оборони Китаю: про що говорили
За словами Путіна, Росія та Китай регулярно обмінюються корисною інформацією по лінії військових відомств
фото: скріншот відео (Kremlin. ru)

Міністр оборони КНР заявив, що співпраця Китаю та Росії розвивається дуже добре і робить внесок у забезпечення регіональної безпеки

Російський диктатор Володимир Путін провів робочу зустріч із членом Держради Китаю, міністром оборони країни Лі Шанфу. Про це повідомляє ТАСС із посиланням на прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова.

Під час зустрічі Путін заявив, що нещодавній візит очільника Китаю Сі Цзіньпіна до РФ пройшов дуже продуктивно, а відносини двох країн добре розвиваються у всіх напрямах, зокрема по лінії військових відомств.

Як зазначив диктатор, Росія та Китай регулярно обмінюються корисною інформацією по лінії військових відомств, проводять спільні навчання. За словами Путіна, військове співробітництво РФ і Китаю – один із найважливіших напрямів, який зміцнює стратегічні відносини двох країн.

Зі свого боку, міністр оборони КНР заявив, що співпраця Китаю та Росії розвивається дуже добре і робить внесок у забезпечення регіональної безпеки, а відносини двох країн «перевершують військово-політичні союзи холодної війни». 

Нагадаємо, 20 березня лідер Китаю Сі Цзіньпін здійснив робочий візит до Москви. Глава КНР зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним та підписав домовленості щодо продовження стратегічного партнерства двох країн. Для очільника КНР це був перший державний візит до РФ за чотири роки.

До слова, президент України Володимир Зеленський запросив лідера Китаю Сі Цзіньпіна відвідати Україну та провести переговори. 

Раніше Зеленський повідомив, що не отримував від Китаю пропозицій щодо переговорів із лідером КНР Сі Цзіньпіном. Київ передав дипломатичними каналами Пекіну інформацію про бажання провести діалог. Глава держави скептично висловився щодо запропонованого Китаєм мирного плану з 12 пунктів, які закликають до припинення вогню та мирних переговорів між Росією та Україною. Зеленський зазначив, що на першому місці має бути повага суверенітету та територіальної цілісності.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: