Путін цинічно привітав лідерів декількох країн із «перемогою над нацизмом»

Путін цинічно привітав лідерів декількох країн із «перемогою над нацизмом»
фото з відкритих джерел

Путін відправив привітання лідерам країн СНД, а також народам Грузії та Молдови

Президент Російської Федерації Володимир Путін привітав лідерів Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Абхазії, Південної Осетії, а також народи Грузії та Молдови з нагоди 78-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. Про це повідомляє Риа Новости.

У привітаннях президент країни-агресорки зазначив, що цього дня «віддають шану усім тим, чиї подвиги на полях битв і самовіддана праця в тилу дозволили знищити нацистських загарбників і відстояти свободу рідної землі».

Путін, який розпочав криваву війну в Україні, цинічно висловився про «зміцнення та плідний розвиток відносин між дружніми країнами та народами». 

Водночас Путін жодним словом не згадав про Україну, яка в результаті Другої світової війни зазнала матеріальних втрат у розмірі понад 45% від збитку усього СРСР. Сукупні демографічні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939-1945 років наразі оцінюються у понад 8 мільйонів осіб. Напередодні 9 травня Путін влаштував масований обстріл України. 

Нагадаємо, на 9 травня до Путіна приїдуть лише два президенти. Путін запросив президента Таджикистану Емомалі Рахмона до Москви на День перемоги. Також цього дня тут буде лідер Киргизстану Садир Жапаров.

Раніше у Кремлі наголошували, що не запрошували закордонних гостей, бо «не кругла дата». Єдиним закордонним гостем з-поміж політиків на параді буде президент Киргизстану Жапаров, який перед святом приїде до Москви з робочим візитом.

Влада низки російських регіонів ухвалила рішення відмовитися від проведення параду 9 травня. Зокрема, військових парадів цього дня не буде у Бєлгороді, Курську, Криму та Севастополі. 

До слова, військовий парад 9 травня в Москві пройде без будь-яких скорочень, на ньому виступить диктатор Володимир Путін. Пєсков заявив, що не треба очікувати будь-яких змін у програмі параду на тлі недавніх атак безпілотників на Кремль: у росіян все йде «за планом».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: