Спецоперація у Бєлгородській області: США відреагували

Спецоперація у Бєлгородській області: США відреагували
фото з відкритих джерел

Метью Міллер: «Україна сама вирішує, як вести бойові дії, але агресором у цій війні була Росія»

Сполучені Штати Америки запевняють, що Україна має повне право самостійно вирішувати, як вести бойові дії та захищатись від агресора, однак представники Держдепу США виступають проти атаки за межами України. Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

«Ми не дозволяємо і не заохочуємо атаки за межами України», – йдеться у заяві.

Міллер додав, що важливо нагадати, що цю війну розпочала саме Росія. «Україна сама вирішує, як вести бойові дії, але агресором у цій війні була Росія», – сказав представник Державного департаменту США.

Нагадаємо, сьогодні, 22 травня, у Бєлгородській області пролунали вибухи, а згодом з'явилась інформація про прихід на територію області російських добровольців. У Головному управлінні розвідки України розповіли, що на території РФ проводиться операція для «створення смуги» безпеки. За  словами речник ГУР Андрія Юсова, операцію проводять виключно громадяни Росії.

За даними DeepStateMAP, бійці «Російського добровольчого корпусу» та легіону «Свобода Росії» продовжують операцію у Бєлгородській області. Вони, ймовірно, розташувалися на території майже 5 кв км. За даними карти, так звана «сіра зона» у Бєлгородській області зараз займає площу 4,93 кв км.

Читайте також: Російські добровольці зайшли на Бєлгородщину. Що наразі відомо (оновлюється)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: