Російські добровольці зайшли на Бєлгородщину. Що наразі відомо

Російські добровольці зайшли на Бєлгородщину. Що наразі відомо
Губернатор Бєлгородської області повідомив про обстріл кількох сіл в регіоні
фото з відкритих джерел

Легіон «Свобода Росії» та «Російський добровольчий корпус» проводять операцію на території Бєлгородської області для створення «смуги безпеки»

Сьогодні, 22 травня, у Бєлгородській області пролунали вибухи, а згодом з'явилась інформація про прихід на територію області російських добровольців. У Головному управлінні розвідки України розповіли, що на території РФ проводиться операція для «створення смуги» безпеки.

За  словами речник ГУР Андрія Юсова, операцію проводять виключно громадяни Росії. «Так, сьогодні «Русский добровольческий корпус» та «Легион Свобода России», які складаються з громадян Російської Федерації розпочали операцію по звільненню цих територій Білгородщини від так званого режиму Путіна і відсування супротивника з метою створення певної смуги безпеки для захисту українського цивільного населення», – сказав Юсов.

За даними DeepStateMAP,  бійці «Російського добровольчого корпусу» та легіону «Свобода Росії» продовжують операцію у Бєлгородській області. Вони, ймовірно, розташувалися на території майже 5 кв км. За даними карти, так звана «сіра зона» у Бєлгородській області зараз займає площу 4,93 кв км.

Унаслідок військових подій в Бєлгордській області отримали поранення вісім осіб. Про це повідомив губернатор регіону В’ячеслав Гладков. Бєлгородський губернатор проінформував, що більша частина населення прикордонних сіл та райцентру Грайворонського округу залишила його територію.

Заяви росіян

Вранці губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив про нібито обстріл кількох сіл Грайворонського міського округу.

«Спрацювала наша система ППО. Частина ракети впала на город приватного житлового домоволодіння у селі Антонівка. Вибухотехніки та оперативні служби на місці починають знешкодження», – написав він.

Крім того, Гладков повідомив про обстріл ще кількох населених пунктів: Гайворона, а також сіл Козинка, Гора-Поділ, Замостя.

У Новій Таволжанці, за словами Гладкова безпілотник скинув вибухівку поблизу житлового будинку, а сам БПЛА впав за 100 метрів від житлової забудови.

Близько 12:00 Телеграм-канал Shot повідомив, що на кордоні Бєлгородської області поблизу села Дронівка відбувається бій з українською ДРГ. «З обох боків залучено військову техніку, в небі помічено кілька дронів. Працює ППО», – йдеться у повідомленні

У російських пабліках, з’явилися відео ймовірних ударів по контрольно-пропускному пункту на кордоні у Грайворонському районі Бєлгородської області. На одному з відео на контрольно-пропускний пункт в’їжджає танк під прапором України.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков звинуватив Україну в «інформаційній атаці на Бєлгородську область, щоб викликати паніку».

О 14:20 Гладков заявив, що на територію Грайворонського округу зайшла диверсійно-розвідувальна група ЗСУ. «Збройні сили РФ разом із прикордонною службою, Росгвардією та ФСБ вживають необхідних заходів щодо ліквідації противника», – написав він у Телеграм.

Російські добровольці зайшли на Бєлгородщину. Що наразі відомо  фото 1

Також легіон «Свобода Росії» та «Російський добровольчий корпус» опублікували кілька відеозаписів, знятих біля покажчиків населених пунктів прикордонних з Україною областей. Легіон пізніше повідомив про нібито захоплення села Козинка Білгородської області, місцеві телеграм-канали повідомляють також про захід у село Гора-Поділ.

Російські добровольці зайшли на Бєлгородщину. Що наразі відомо  фото 2

Місцеві жителі пишуть, що у селі Гора-Поділ ДРГ розмістилася у сільському клубі. Люди із села евакуюються.

На виїзд із російського Бєлгорода утворилися величезні затори із автомобілів. Росіяни масово втікають із міста, через початок бойових дій на Бєлгородщині.

Також повідомляється, що МВС Бєлгородської запровадило план «Едельвейс», оголошено загальний збір співробітників у всіх відділах поліції регіону, повідомляють росЗМІ.

За даними DeepStateMAP, бійці «Російського добровольчого корпусу» та легіону «Свобода Росії» продовжують операцію у Бєлгородській області. Вони, ймовірно, розташувалися на території майже 5 кв км. За даними карти, так звана «сіра зона» у Бєлгородській області зараз займає площу 4,93 кв км.

Унаслідок військових подій в Бєлгордській області отримали поранення вісім осіб. Про це повідомив губернатор регіону В’ячеслав Гладков.

Нагадаємо, Легіон «Свобода Росії» заявив про «звільнення» села в Бєлгородській області. Також жителі Бєлгорода просять владу роздати їм зброю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Безпілотники стали одним з ключових елементів цієї війни
Армада дронів. Хто купує безпілотники через Prozorro: ціни та моделі Війна і бізнес
Загарбник здійснив пуск ракет з акваторії Каспійського моря
Ворожа ракетна атака на Україну та удар окупантів по Павлограду: головне за ніч
У Курську область залетів безпілотник із написом «Слава Україні»
Росія знайшла безпілотник з написом «Слава Україні» біля кордону з Україною
Переговори Зеленського та Сі Цзіньпіна, Україна повернула із полону 44 захисника. Головне за 26 квітня
Переговори Зеленського та Сі Цзіньпіна, Україна повернула із полону 44 захисника. Головне за 26 квітня
Прикордонники показали, яку відплату приготували росіянам за Умань (відео)
Прикордонники показали, яку відплату приготували росіянам за Умань (відео)
СБУ повідомила про підозру трьом колишнім нардепам від «Партії регіонів»
СБУ повідомила про підозру трьом колишнім нардепам від «Партії регіонів»
Росіяни знищили літак на Харківщині: Міноборони покепкувало з «героїзму» окупантів
Росіяни знищили літак на Харківщині: Міноборони покепкувало з «героїзму» окупантів
Росіяни не хочуть бачити фінів у себе в країні
Громадяни Фінляндії стали небажаними гостями у Росії: причина
Катрін Денев читає вірш Лесі Українки «Надія»
Каннський кінофестиваль стартував віршем української поетеси: зворушливе відео
Дата публікації новини: