Віктор Балога Народний депутат України

У Молдові холодильник переміг у битві за ідеали

Прапор Молдови

Молдовани, так само, як і грузини, не дочекавшись обіцяного від дружби з Заходом, почали розчаровуватися

Чи можна вважати проросійським кандидата в президенти Молдови, якщо він виступає за збереження безвізового режиму з ЄС, за відновлення торгівлі з РФ і якого не підтримують місцеві комуністи? Деякою мірою можна, якщо ділити все на чорне і біле.

Але, як на мене, це класичний випадок, коли холодильник переміг у битві за ідеали. Молдовани, так само, як і грузини, не дочекавшись обіцяного від дружби з Заходом, почали розчаровуватися. Як наслідок – повторна перемога «Грузинської мрії» і високий результат Додона в Молдові, яких вважають проросійськими. Але з таким успіхом, проросійським можна назвати усе керівництво Євросоюзу, за винятком Польщі і Прибалтики.

І це результат того, що Європа не запропонувала ні Молдові, ні Грузії альтернативи втраченим ринкам. Або принаймні адекватну макрофінансову допомогу. Це цілком у руслі політики лідерів ЄС – дати десятки мільярдів на порятунок Греції, але не дати навіть десятої частини народам, які виборювали свій європейський вибір в крові і на майданах.

Я думаю, якщо Європа не змінить свого ставлення до України, то і у нас результат буде аналогічний.

Пани керівники з Брюсселя і Берліна, можливо це ваша стратегія? Якщо так – тоді все йде за планом.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: