Єгор Чернєв народний депутат України IX скликання,  Голова Постійної Делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО

«Референдум» в ОРДЛО стане катастрофю для Росії

Кремль зовсім у відчаї, якщо хоче розіграти карту псевдореферендуму
фото з відкритих джерел

За російським законодавством Путіну доведеться оголошувати воєнний стан та мобілізацію

«Референдуми» на окупованих територіях ще глибше заженуть Путіна у глухий кут.

Перше. У військовому плані жодних змін на краще для росіян не відбудеться. Військ та техніки від «референдуму» в них на фронті більше не стане. Ми продовжимо наступати та звільняти свої території, а вони продовжать відступати.

Друге. У зовнішньополітичному плані результати псевдореферендумів не будуть визнані ніким зі світових гравців. Ані Китаєм, ані Індією, ані Туреччиною. Не кажучи вже про колективний Захід.

Відповідно, не буде визнане і право Росії на самозахист та на використання ядерної зброї. Реакція світу на такий крок буде такою самою жорсткою, якою була б і без «референдумів».

Третє. У внутрішньополітичному плані для Росії наслідки проведення псевдореферендумів будуть ще гіршими.

  1. Втрата територій, які Кремль оголосить російськими, буде мати ще більш гнітючий вплив на настрої всередині РФ та продемонструє безпомічність і слабкість Путіна.
  2. Втрата анексованих території ще більше затягне війну та посилить внутрішню дестабілізацію в той час, як і частина внутрішніх еліт, і азійські партнери вже прямим текстом вимагають її припинення.
  3. За російським законодавством Путіну доведеться оголошувати воєнний стан та мобілізацію, що зробить війну ще менш популярною та може призвести до соціального вибуху.

Четверте. В економічному плані на Росію чекатиме посилення санкційного тиску та перекриття останніх щілин паралельного імпорту, що ще більш знизить рівень життя росіян та поглибить технологічне відставання РФ від решти світу.

Крім того, додатковим тягарем для економіки стане необхідність проводити мобілізацію. Війна буде з'їдати все більше ресурсів, значна частина з яких традиційно розкрадатиметься.

В результаті ми бачимо просто істеричну поведінку Путіна, який хапається за будь-яку можливість зберегти хоча б статус-кво, не кажучи вже про перемогу.

Проте скільки не кажи «референдум», але на фронті справи від того кращими не стануть. Навпаки, вони лише погіршать ситуацію для Кремля. Бо бити ми будемо не по результатам «референдуму», а по русні.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: