Андрій Герус Народний депутат

Казковий бізнес - будувати щось за державні гроші

Фото: portal.lviv.ua

Я би й не повірив, що це все відбувається у реальності, якби не знав, що Україна - країна можливостей та стартапів

Я писав про «зелені» тарифи на спалення сміття. Окрім таких чудових альтернативних, відновлювальних джерел, як доменний, коксівний газ, газу метану з шахт, тепер ще пропонується сміття, на спалювання якого хочуть встановити тариф 0,1616 євро (5 грн без ПДВ).

Але ніхто з депутатів-авторів законопроекту не може пояснити, чому саме 0,1616 євро? Може це мало чарівним бізнесменам-нелобістам, давайте зразу 10 грн встановимо.

Загалом для зеленої енергетики «зелений» тариф може бути - це механізм повернення вкладених інвестицій. Але у смітті планується, що спалювальні заводи будуть будуватися за державні гроші - хочуть ввести спеціальний податок, який заплатимо всі ми, купуючи товари у тарі та упаковці.

Потім окремі талановиті та успішні комерційні структури будуть будувати собі завод за наші (державні) гроші. А це казковий бізнес будувати щось за державні гроші. Заробили вперше - на вході.

І продавати нам же електроенергію по «зеленому» тарифу. Заробили вдруге - на виході.

Це законопроект 4835-д, який планують голосувати у четвер.

Я би й не повірив, що це все відбувається у реальності, якби не знав, що Україна - країна можливостей та стартапів.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: